Wat kun je verwachten in het nieuwe horecaconcept?

September 17, 2017

De grote verbouwing van de publieksruimtes pakten we op onder de noemer ‘bringing backstage frontstage’. Vandaar ook de nieuwe naam: STAGE kitchen & café. Tenslotte zijn we een theater en dat maakt ons uniek in Zoetermeer. Dat laten we overal terug komen in de inrichting van het gebouw.

Eigenlijk hebben we straks meerdere ‘stages’:

  • up STAGE kitchen & café met de hoofdingang aan het Cadenzaplein. Voorlopig nog even met de oude voordeur. Er ligt een prachtig plan voor de nieuwe entree, alleen was dat niet meer haalbaar voor 28 september. Maar hij volgt snel! Hier zijn we zeven dagen in de week geopend van 10.00 – 01.00 uur. Voor iedereen. Om af te spreken, en ook als je wilt werken in een inspirerende omgeving met een goede kop koffie. Je kunt overal inpluggen met je laptop, en we hebben natuurlijk gratis wifi. Je bent hier ook welkom voor of na een voorstelling om iets te eten of te drinken en borrelen.

  • Op de begane grond ontstaat down STAGE theater & café. In de voormalige foyer en garderobe realiseren we een volwaardig café dat is geopend rondom voorstellingen, of te huur is voor activiteiten. Met de vertrouwde ingang aan het Theaterplein. In het nieuwe intiem rode theatercafé rondom de lift kun je heerlijk naborrelen en napraten over de voorstelling of film die je hebt gezien.

  • Er komt een fijn terras: de frontSTAGE op het Cadenzaplein. Heerlijk in het zonnetje met 60-80 zitplaatsen.

  • En backSTAGE, tja, dat houden we even exclusief voor personeel en bespelers.

All day en shared food is wat we steeds gezegd hebben over ons nieuwe horecaconcept. Maar wat moet ik me daar dan bij voorstellen is de vraag die we al van een aantal mensen kregen.

In 360° Stadstheater draait alles om ontmoeting, beleving en het delen van ervaringen. Welke ervaring ook. En wat ons betreft komen ontmoetingen en gesprekken nergens beter op gang dan tijdens het delen en samen genieten van goed eten en een drankje. Dat is een ervaring op zich! Om die beleving te vergroten zal er regelmatig livemuziek in het café te beluisteren zijn.

 

Het aanbod van eten en drinken verschilt per stage. In down STAGE theater & café is de kaart wat beperkter. In up STAGE kitchen & café hebben we een uitgebreide kaart. Met een heleboel food om te delen. Van ontbijt tot late borrels. En als je niet alles wilt delen, houd je het natuurlijk gewoon iets voor jezelf!

 

We bieden een drankenkaart met verschillende koffies en thee, sapjes en smoothies, frisdranken en homemade soda’s en vele soorten bier. Van de tap en op fles. De keuze in wijnen breiden we fors uit met meerdere open wijnen: 4 wit en 4 rood, en verschillende flessen op de kaart, met wijnen uit de hele wereld. Er zijn goeie bubbels en heerlijke cocktails en gin-tonics.

De foodkaart biedt ontbijt for yourself of to share, net als de lunch, met soeptastings, salades, lunchplanken en heerlijke broodjes. De keuze in bites en borrelplanken is groot van 16.00 tot laat en van klein tot XXL. We serveren ook high teas, high wines en high beers met elk hun eigen planken om te delen. En serveren op onze Frans eiken planken kaas, charcuterie of zoetigheden.

Voor diner time is er keuze uit een aantal basisplanken (vlees, vis, vegetarisch of een mix) en nog een heleboel gerechten om uit te kiezen die op tafel komen als ze gereed zijn.

 

Dus waren we de afgelopen maanden druk met afspraken maken met leveranciers, uitzoeken van producten, samenstellen van het assortiment, produceren van onze eigen koekjes, proeven van alle wijnen en zoeken naar bijpassend serviesgoed, glaswerk en bestek.

 

Onze chefkok is bezig met het finetunen van de menukaart, en we zijn kritisch, dus we willen natuurlijk alles proeven.

Het ontwerp voor de kaart ondergaat de laatste aanpassingen, en dan zijn we volgende week klaar om alles te presenteren!

 

 

Volgende blog woensdag 20 september.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

            Tineke Maas 

                 Directeur 

    360° Stadstheater 

 STAGE kitchen & café 

STAGE Kitchen & café 
  • Facebook
  • Instagram