De laatste loodjes!

Nog een paar uur, dan gaan we opnieuw open. Helemaal klaar voor de volgende 25 jaar Stadstheater.

In een nieuw jasje, met een nieuw horecaconcept.

En optimist als ik ben, wilde ik natuurlijk gewoon bloggen die laatste week. Maar dat liep even anders. Waar we sinds het begin al in een behoorlijk tempo aan het verbouwen waren geslagen, heeft de term doorwerken de laatste week een nog andere dimensie gekregen.

En dus schoot m’n blog er even bij in. Maar nu, een uur voor opening, wil ik, even alleen in mn kantoor voor het eerst sinds weken, toch nog even verslag doen.

Bij de toneelhijsinstallatie werden de laatste zaken gelast, een lift geplaatst, uitgebreide tests uitgevoerd en alle toneeldoeken ter plekke in elkaar genaaid. Naast alle stoere bouwers hadden we ineens ook een heel naaiatelier in huis. En ze hebben het gered: vanaf vanavond kunnen we weer voorstellingen draaien!

In het voorhuis was het haast een mierenhoop van werklui. Verven, bars plaatsen, vloer leggen, koelcellen, keuken, meubilair, inrichting, decoratie, lampen ophangen, en meer. Heel veel praten over alle mogelijke vergunningen, veel formulieren invullen en ontelbare telefoontjes plegen. Trainingen voor personeel; van koffie tot cocktail, van gastvrijheid tot lopen met plateaus. De signing aan de buitenkant van het gebouw werd aangepast; vlaggen En niet te vergeten: het uitwerken van de menukaart. Waarbij we de laatste week een aantal keren de volledige menukaart hebben zien langskomen. Gisteravond hadden we de eerste gasten: Eric Vloeimans en Lick Brains en een aantal van onze vaste trouwe gasten, die we hadden uitgenodigd om te komen proefeten. Een fijne geslaagde avond. En vandaag zijn bijna alle nog openstaande puntjes nog aangepakt. Het terras staat buiten. En over een uur mogen we, trots als een pauw, onze eerste gasten ontvangen.

Het zit er op. Nee, het gaat beginnen!

Welkom in een vernieuwd Stadstheater.

124 keer bekeken
STAGE Kitchen & café 
  • Facebook
  • Instagram