De praktische invulling en uitvoering

De verbouwing van de foyers en horecaruimtes in het Stadstheater betekent een verbouwing van bijna 1000 m2 vloeroppervlak. Om ons gewenste concept te kunnen realiseren en tegelijkertijd de routing en logistiek in het gebouw sterk te verbeteren, is er behoorlijk geschoven met functies en looplijnen.

De ingang van ons oude theatercafé aan het Oostwaarts, werd de afgelopen jaren steeds meer gebruikt als ingang. Terwijl de eigenlijke hoofdingang aan het Theaterplein was gevestigd. Met de realisatie van het nieuwe Cadenzaplein wordt de toestroom van bezoekers via die zijde van het gebouw nog veel groter. Dat betekent dat we de keuze hebben gemaakt de hoofdingang te realiseren aan die kant van het pand.

Dat betekende ook een verschuiving van de kaartverkoopbalie. In de nieuwe situatie zijn er straks twee open servicebalies; één bij de ingang Cadenzaplein en één ter plaatse van de sterk verkleinde ingang aan het Theaterplein. Open balies, omdat we af wilden van de hokjes overal in het gebouw en dat een stuk gastvriendelijker oogt. Tegelijkertijd maakt dit dat ze multifunctioneel te gebruiken zijn.

Om ook de begane grond toegankelijker te maken en veel meer horeca- en verblijfsruimte te creëren, is de garderobe verplaatst naar de andere kant van het gebouw, waar voorheen de kaartverkoopbalie en de kantoren zich bevonden. De plaats van de oude garderobe verandert daardoor in één klap in een sfeervolle caféruimte bij de kleine zaal. Door het plaatsen van een grote eilandbar, rondom een paar van oudsher ernstig in de weg staande pilaren, ontstaat zo een sfeervol theatercafé.

Hugo interieurvormgevers is het ontwerpbureau dat voor ons invulling heeft gegeven aan de complete metamorfose. Het definitieve ontwerpplan met alle tekeningen is een behoorlijk dik boekwerk van meer dan 125 pagina’s, waar de nodige gesprekken en discussies aan vooraf zijn gegaan. Waar we uiteindelijk allemaal heel blij van werden.

Om te zorgen dat alles in goede banen zou worden geleid, goede afstemming met de andere grote bouwprojecten in het pand te realiseren, om het strakke tijdschema en de harde deadline te halen hebben we een kei van een projectmanager in de arm genomen. Naast het opstarten van het hele offertetraject is hij de schakel tussen aannemers, keukenbouwers, vloerenleveranciers, interieurbouwer, loodgieter en elektricien en nog veel meer werklieden.

Hij maakt dat wij ons kunnen bezighouden met alle andere facetten van onze plannen.

Eigenlijk voelt het bijna als het starten van een nieuw bedrijf.

Want we veranderen niet alleen ons gebouw, maar ook een deel van onze organisatie. En dat varieert van het starten van een BV, het maken van begrotingen en het regelen van financiën en administratieve organisatie tot het opstellen van functieomschrijvingen en het aannemen van nieuw personeel. Om nog maar te zwijgen over het uitzoeken van meubilair, serviesgoed, kookgerei, glaswerk, de samenstelling van het assortiment, een nieuwe menukaart, geluidssysteem, verlichting, kassasysteem, personeelskleding, terrasinrichting, en nog een eindeloos rijtje werkzaamheden.

Ook de marketingafdeling werkt op volle toeren. In de afgelopen maanden werd een nieuwe naam en logo gerealiseerd, inclusief een nieuwe website. En nu wordt er volop gewerkt aan de campagne om bekendheid te geven aan onze nieuwe concepten.

Nog 2 weken, dan gaan we open. Er zijn nog bergen werk te verzetten voor ons allemaal. Maar we liggen op schema, en er is een heleboel positiviteit, plezier en enthousiasme bij iedereen die onderdeel is van dit traject. We gaan het redden!

Volgende blog zondag 17 september: Wat kun je verwachten in het nieuwe horecaconcept?

348 keer bekeken
STAGE Kitchen & café 
  • Facebook
  • Instagram